La Garrotxa multiplica per cinc els casos de coronavirus del mes de novembre

La sisena onada no frena a la Garrotxa. El Departament de Salut ha confirmat més de 1.500 casos positius en una sola setmana, del 7 de gener al 13, detectats amb proves PCR i tests d’antígens, dels quals 978 s’han detectat a la ciutat d’Olot.


De les 4.750 proves diagnòstiques que s’han fet, gairebé el 28% han sortit amb resultat positiu. El risc de rebrot continua disparat i s’enfila cap als 5.829 punts.La Garrotxa és la segona comarca gironina amb el risc de rebrot i la positivitat més alta, per darrera del Pla de l’Estany i seguida del Gironès.

La xifra acumulada de contagis de covid-19 a Catalunya, des de l’inici de la pandèmia, és d’1.659.114 de persones. És a dir, que més del 21% de la població de Catalunya hauria agafat el virus en algun moment d’aquests dos anys de pandèmia.

La COVID-19 a les escoles i instituts de la comarca

Als centres educatius garrotxins, 36 dels 54 centres que hi ha a la comarca tenen alguna persona confinada. De grups confinats no n’hi ha cap, de moment, a causa del nou protocol. El centre que més persones confinades té és l’Institut La Garrotxa d’Olot, amb 109 persones seguint l’aïllament domiciliari i 78 positius detectats els últims 10 dies.

Un 74,6% dels garrotxins ja té la pauta completa

Pel que fa a la campanya de vacunació, segueix avançant a la Garrotxa. De moment, un 74,6% de la població te la pauta completa de la vacuna, mentre que un 32,7 ja té la dosi de record. En aquest context, les persones d’entre 30 i 39 anys ja poden demanar la cita per rebre la tercera dosi de la vacuna contra la covid des d’aquest divendres. Es pot fer, com sempre, a través de la web habilitada per Salut.

x