L’exposició del centenari de la UE Olot finalitza amb prop de 3.000 visitants i 111 fotos afegides pels seguidors

Organitzada per l’Arxiu Comarcal i el Museu de la Garrotxa, l’exposició anomenada ‘L’Olot. Cent anys d’un club de futbol’, va inaugurar-se el 30 d’octubre com un esdeveniment més lligat als actes de celebració del centenari de la Unió Esportiva Olot.


Més de dos mesos després, la mostra ha tancat les seves portes havent organitzat dues visites dirigides pel president de la Comissió pel Centenari, Carles Llorenç, l’organització de la taula rodona titulada ‘Quan el Gamper i el Futbol Club Barcelona van venir a Olot’, i havent rebut 2.914 visitants. Fa pocs dies, l’exjugador del club i membre de la Comissió pel Centenari Pep Solés es referia a les destacables dades de visitants aconseguides per l’exposició al programa Parlem de tu d’OLOT TELEVISIÓ.

Pep Solés, exjugador i membre de la Comissió pel Centenari de la UE Olot: La veritat, jo no soc una persona que hagi anat a moltes coses del Museu de la Garrotxa, però penso que és l’exposició que haurà visitat més gent durant aquests anys, i això evidentment ens fa molt feliços perquè si la gent hi va és perquè s’ha preparat molt bé, perquè s’han fet les coses bé perquè la gent pugui conèixer la història d’aquesta entita centenària local.

De la mostra del centenari, ha destacat també la col·laboració entusiasta que Olot Cultura considera que han tingut els seguidors del club de futbol, que durant l’exposició han ajudat a completar el mosaic de jugadors, jugadores i entrenadors del primer equip al llarg del primer any d’història. Aquests seguidors han contribuït a afegir 111 fotografies a les 722 inicials. 81 eren imatges que no es conservaven, 16 corresponien a jugadors no detectats i 14 feien referència a errors d’identificació. L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa continuarà la recerca de documentació textual, gràfica, fotogràfica i audiovisual vinculada amb l’Olot, amb l’objectiu de disposar d’una col·lecció documental sobre els cent anys de l’Olot.

Pep Solés, exjugador i membre de la Comissió pel Centenari de la UE Olot: L’Arxiu Comarcal ha estat una peça vital per poder fer tota l’exposició amb molt poc temps, gràcies a ells, al que han guardat, perquè el club no tenia pràcticament res, molt poca cosa. La gent que tingui coses de l’Olot, que ho porti a l’Arxiu Comarcal perquè és el lloc on crec que estarà més ben preservat de tots els que hi ha per aquí.

L’arxiu espera que el vincle amb el club segueixi més enllà d’aquesta exposició.

x