Els municipis implicats en les variants, a l’expectativa del relleu de Xavier Flores

El fins ara director general d’Infraestructures de la Generalitat, Xavier Flores, va ser nomenat en el darrer Consell de Ministres nou Secretari General d’Infraestructures de Transports.


Flores ha estat una figura clau durant el transcurs de tot el projecte de les futures variants d’Olot, Les Preses i la Vall d’en Bas. En un moment clau per al correcte desenvolupament del projecte, que es troba en procés d’informes mediambientals, els municipis implicats en la construcció queden a l’expectativa de la figura i el perfil que agafarà el relleu. A Les Preses, desitjarien que fos de nou un perfil tècnic, semblant al de Xavier Flores, que valorés la importància de construir la infraestructura no només amb urgència sinó també amb la màxima cura dels valors naturals del territori.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “S’ha de fer bé. A mi m’agrada parlar d’eix Vic-Olot. Hi ha un tram molt delicat on s’ha de tenir molta cura de l’entorn i dels valors naturals que s’hi troben. Esperem que el relleu sigui efectiu aviat i quedem a l’expectativa de parlar-hi”.

Pere Vila assegura que fins als darrers dies, van estar en contacte amb Xavier Flores, i el consideren una figura clau en tot el procés. Ara, esperen que els terminis que s’havien estat parlant en les darreres reunions no es demorin. El projecte constructiu hauria d’estar acabat a finals de l’any 2023, però ara encara s’està esperant resposta a les al·legacions presentades en l’informe mediambiental.

x