La Junta de Govern Local aprova els bicicarrils de les Tries i l’Av. Girona

És l’alcalde d’Olot, Pep Berga, dijous passat en la compareixença setmanal de l’Ajuntament d’Olot. Aquest 2022, el carril bici s’ampliarà donant cobertura al tram de les Tries, després d’haver-se acabat tot l’estudi per encabir-hi les particularitats que han de fer del tram un espai segur per circular-hi.


És un projecte que constarà de deus fases diferents, ja que és d’un cost molt elevat i s’ha demanat finançament a través dels fons europeus Next Generation. Es vol dibuixar tot el tram de l’Avinguda Girona per donar-li continuïtat al tram de les Tries. La segona fase espera aquesta subvenció perquè el cost és molt elevat. La primera part, però, l’assumirà l’Ajuntament i ja ha entrat en el pressupost del 2022. Serà una realitat enguany.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Els fons europeus han obert convocatòria i aquest projecte ha superat les fases d’acceptació i tramitació, on han caigut molts dels projectes presentats per altres consistoris. Som optimistes amb el tram de l’Avinguda Girona però mentrestant, el tram de les Tries ja el farem aquest any, tal i com vam aprovar en el pressupost del mes d’octubre”. 

La complexitat del carril bici en el tram de l’Avinguda Girona rau, principalment, en la potencial pèrdua de places d’aparcament. Abans d’avançar en el projecte, s’ha de trobar una solució per als veïns i veïnes perquè tinguin una alternativa d’estacionament.

x