La vacuna de la farmacèutica Hipra d’Amer arribaria al mercat abans de l’estiu

El president de la Generalitat, Pere Aragonès,  i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, van visitar ahir dilluns les instal·lacions d’Hipra, a Amer, on s’està desenvolupant una nova vacuna contra la COVID-19.  Si es compleixen els terminis, aquesta vacuna arribarà al mercat abans de l’estiu.


Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya: “S’està desenvolupant en aquestes instal·lacions la vacuna que serà plenament europea, la vacuna catalana serà totalment europea. I això és fa des d’Amer, no des d’una gran capital, sinó des d’aquest territori tan divers que representa el nostre país. Les administracions hi hem de col·laborar, hem d’aprofitar la capacitat transformadora d’iniciatives com aquesta.”

D’altra banda, Josep Maria Argimon, ha declarat que encara que la pandèmia s’estigui “desaccelerant” en els últims dies a nivells generals, no ho fa a un gran ritme.

Josep Maria Argimon, conseller de Salut: “Si hem arribat o no al pic, certament en aquests últims dies estem desaccelerant. Encara són pocs dies. Prudència, molta prudència i analitzar-ho a veure si arribem o no al pic. Aquesta setmana és clau des d’aquesta perspectiva.”

El president de la Generalitat ha fet una crida a la ciutadania major de 30 anys a rebre la tercera dosi de la vacuna, així com als pares de menors de 5 a 11 anys a vacunar els seus fills.

 

x