Salut ofereix testos d’antígens gratuïts als alumnes si es detecta un positiu a l’aula

La tornada a l’escola ja va arribar amb novetats pel que fa al protocol a l’hora de detectar algun cas positiu a les aules. El Departament de Salut, en aquest cas, està oferint testos d’antígens gratuïts als alumnes asimptomàtics en cas que es detecti un positiu a l’aula. Aquestes proves es poden fer a les farmàcies autoritzades.


Joan Sans, titular de la Farmàcia Sans: “Això ha comportat alguns desajustos, malentesos i una falta de coordinació entre les diferents administracions”.

Aquests testos d’antígens es fan de manera gratuïta als alumnes a partir de la recepta que les famílies reben directament a l’aplicació La Meva Salut. Ara les famílies disposen de set dies per fer la prova a les farmàcies. Mentrestant, poden seguir anant a l’escola o a l’institut. L’extensió del període per fer les proves coincideix amb la falta d’estoc de tests d’algunes farmàcies, que aquests dies se n’han quedat sense per l’allau de visites d’infants i adolescents.

Joan Sans, titular de la Farmàcia Sans: “Ens ha arribat la demanda i no teníem els tests. M’agradaria llançar un missatge d’optimistme. No hi ha cap alarma”.

Una demanda que ha crescut de forma exponencial, assegura la farmàcia.

x