El Club Escacs Olot torna a la competició gairebé dos anys després

Després de gairebé dos anys, el primer equip del Club Escacs Olot tornarà a disputar la lliga catalana, que ha estat aturada des de l’esclat de la pandèmia de coronavrius. Els olotins s’estrenaran al grup 2 de la Primera Catalana aquest diumenge visitant el Tarragona, en un grup on també hi seran el Peona i Peó, el Foment B, el Catalonia-Joviat, el Vila Olímpica, el Granollers-Canovelles, el Maragall, el Barça B, el Congrés i el Sant Boi.


Pel Club Escacs Olot podrà debutar, per fi, el Gran Mestre georgià Levan Aroshidze, que compartirà novetat amb un altre Gran Mestre que incorporat l’entitat olotina: l’alemany establert a Perpinyà Sebastian Siebrecht. Ells dos lideraran un potent equip, juntament amb Juan Alber Garcia, Ernest Serrat, que torna al club, i els habituals Aymerich, Vinardell, Triadú i companyia. Un gran equip per somiar amb l’ascens a Divisió d’Honor.

Miquel Canal, president Club Escacs Olot: Crec que tenim un equip bastant fort i aspirem a  pujar. A veure si podem estar l’any que ve a Divisió d’Honor, que serà l’any del 75è aniversari del club. Seria una bona manera de celebrar-ho.

En els darrers mesos, el Club Escacs Olot ha fet relleu a la presidència. Miquel Canal és el nou president, tot i que vol continuar la bona feina feta per Carles Vicente. A banda de l’ascens del primer equip, Canal treballarà perquè el club segueixi creixent i fomentar la presencialitat i l’activitat a la sala d’escacs olotina, després de masses mesos obligats a jugar online. Això, i seguir fent créixer la base.

Miquel Canal, president Club Escacs Olot: I tenir una bona escola de formació. Ja la tenim, en els darrers anys s’ha anat aconseguint, però volem més jugadors, no en fem prou.

Precisament Olot acollirà en els propers dies la Mini Copa i dues fases del Catalunya per Edats. Actualment el club compta amb 7 equips disputant les diverses categories de la lliga catalana.

x