La plataforma ‘No és un vial’ presentarà al ple d’Olot una campanya per promoure els desplaçaments a peu

Al ple municipal d’Olot d’aquest dijous, la plataforma ‘No és un vial, és un carrer’ presentarà una moció on demanarà que l’Ajuntament d’Olot inici la campanya ‘Olot camina’, que promou la cobertura de les distàncies a peu i, en conseqüència, l’alliberament del major nombre possible de vehicles circulants.


Amb la moció, la plataforma vol empènyer els diferents partits a posicionar-se sobre les possibilitats d’una mobilitat més respectuosa amb l’entorn i el vianant.

Duaita Prats, portaveu de la plataforma ‘No és un vial, és un carrer’: Avui dia, fer servir el cotxe per a tot no és un signe de modernitat ni de distinció, ho és més aviat procurar que l’automòbil serveixi per al que ha de servir en les ocasions que és absolutament necessari, i en la resta es pot quedar perfectament aparcat. El nostre modus habitual per desplaçar-nos és molt més còmode, barat, sa i aporta molt més al bé comú que agafar l’automòbil per fer un quilòmetre. Tot això ho explicarem a la moció que hem argumentat. Ni tan sols demana d’una inversió, no s’ha de comprar res, només cal fer servir les nostres cames.

La campanya ‘Olot camina’ s’ha fixat com a objectiu la disminució del nombre de turismes que circulen diàriament per la ciutat i, amb això, la millora de l’educació ambiental de la població, no només al tram viari que defensen, sinó a tota la ciutat. La plataforma ciutadana admet que a hores d’ara són poques les opcions que ofereix el municipi, que consideren tancat viàriament, però creu que les opcions que existeixen no s’estan aprofitant prou. El col·lectiu ciutadà defensa que una ciutat en essència caminadora aporta beneficis en els àmbits econòmic, veïnal i sanitari.

x