L’artista garrotxí Àlex Nogué exposa a la Casa de la Cultura de Girona ‘Quan els arbres deixaren anar la nit’

Quan entres a l’exposició d’Àlex Nogué a la Casa de la Cultura de Girona, només hi veus el títol: ‘Quan els arbres deixaren anar la nit’, i el nom que simbolitzen les dues sales. Res més. No hi ha cap rètol que detalli ni nomeni les obres que componen la mostra. Això ja és tota una declaració d’intencions per part de l’artista, que vol confrontar a l’espectador sense intermediaris, i que faci la seva pròpia lectura.


Àlex Nogué, artista: “No tenen un valor representatiu sinó metafòric. Aquí a darrera són uns pots, que estan buits, que és una tira molt llarga que fa 25 metres, són tots diferents però que al mateix temps estan fets tots del mateix material i és fàcil que tothom pugui treure una deducció personal.”

Les obres aprofundeixen en la relació de l’ésser humà amb el paisatge i la natura, utilitzant elements com arbres i jardins com a metàfora per explicar estats o sentiments de les persones. Un estil artístic típic de Nogué.

Àlex Nogué, artista: “Jo sovint treballo amb elements de la naturalesa, que els faig servir no per representar-los sinó per representar altres coses. Són elements que em serveixen per representar condicions humanes.”

L’exposició presentant pintures murals, instal·lacions i vídeos. De fons també sonen obres musicals del cantautor català Daniel Lumbreras, que han estat creades expressament per acompanyar la mostra. Combinant així el llenguatge visual i l’auditiu.

x