La Setmana de la donació de sang a Olot se celebrarà a partir del 31 de gener en fins a sis punts diferents de la ciutat

En el marc de la Setmana de la Donació, Olot acollirà sis jornades de donació de sang en sis espais diferents.


El dilluns 31 de gener, s’obrirà el Casal del Barri del Pla de Dalt de les cinc de la tarda a les 9 del vespre. Dimarts 1 de febrer serà durant les mateixes hores però al Casal del Barri de Sant Roc. El dia 2, l’Escola El Morrot acollirà donacions també al matí amb l’ajuda dels alumnes de quart de primària. El 3, es podrà donar als casals dels barris de Bonavista i Les Fonts, el divendres 4, s’obrirà  l’Escola Malagrida a la tarda i el dissabte 5 de febrer, matí i tarda amb la col·laboració dels alumnes de quart d’ESO de l’Institut la Garrotxa.

Al web donarsang.gencat.cat es poden consultar els horaris i es pot reservar cita, la qual cosa és aconsellable per a la logística de la campanya.

Joan Ramon Grífols, director del Banc de Sang i Teixits a Girona: “Intentem facilitar a la gent la donació, apropant els espais fins als llocs on viu i que puguin triar els horaris. Nosaltres ens hem d’adaptar i fer-ho fàcil al donant, i per això aquest any s’ha canviat una mica la filosofia a Olot, que és un dels punts de donació més importants de les comarques gironines”.

El Banc de Sang i Teixits espera que més de 300 persones donin sang durant la primera setmana de febrer a Olot, una ciutat tradicionalment molt participativa, després que la sisena onada de la covid hagi provocat cancel·lacions a tot Catalunya, de persones apuntades que havien donat positiu. L’any passat, 1.255 persones van donar sang a Olot, una xifra superior al 2020 però encara lluny de les aconseguides abans de la pandèmia. Tot i així, va ser la meitat de tot el recollit al conjunt de la Garrotxa.

Aquesta setmana també es vol reforçar la participació de nous donants. A Girona, també han superat les dades del 2020 però es troben lluny del 2019 la xifra de nous donants. El tancament de les universitats i escoles, el teletreball i la cancel·lacions de jornades festives han dificultat la captació de nous col·laboradors. Ara, la facilitat de condicions donen una nova oportunitat davant d’un acte solidari ràpid i sense conseqüències.

En algunes de les sessions previstes a la Setmana de la Donació a Olot es recolliran també donacions de plasma, un component de la sang beneficiós i necessari davant de certes patologies o complicacions.

x