Les Preses celebra Sant Sebastià amb una missa a l’interior de l’ermita

Aquest dijous, 20 de gener és Sant Sebastià, guaridor de les epidèmies. Aquesta festa, molt popular al municipi de Les Preses, s’havia deixat de fer fins que l’any 2.000 l’Associació de Jubilats i pensionistes de les Preses la va recuperar.


Enguany, la pandèmia ha tornat a deslluir aquest acte tan tradicional. L’Associació ha hagut d’anul·lar algunes de les activitats que tenien previstes i programades per celebrar la festivitat, com el ball de sardanes o el dinar popular.

Malgrat això, els presencs i presenques s’han reunit aquí, ben puntuals a les 11 del matí, per fer una petita missa a l’interior de l’ermita.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “No podíem deixar de fer-ho, és una festa molt popular i tradicional i hi ha gent que hi té molt arrelament. Des de l’Ajuntament el que volem és que aquest tipus de festes no es perdin, i els que actuen de pabordes d’aquesta festa, com en dèiem abans, puguin seguir fent-ho.”

Gabriel Reyes, veí de Les Preses: “Tot va canviant, abans era una festa que era de tot un carrer i hi havia molta gent. Ara aquesta gent s’ha anat morint i quedem res, 35 o 40 persones. Encara ho és de maco, però és molt diferent.”

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “Des de l’Ajuntament el que intentem és mantenir el contacte amb tota la gent que hi està interessada perquè no es perdi. Tan bon punt puguem, recuperarem l’esplendor d’abans, que la plaça estava plena de gent.”

Durant tot el dia, romandrà oberta per a qui vulgui visitar-la i deixar-hi un ciri en honor a Sant Sebastià.

x