Besalú celebra una Festa de Sant Vicenç reduïda a l’ofici solmene i sardanes

La pandèmia va afectar també la celebració de la festa petita a Besalú, la Festa de Sant Vicenç. En primer lloc, el CE Besalú es va veure obligat a anul·lar la presentació de les noves equipacions amb motiu del centenari del club, a causa de l’allau de contagis i confinaments de jugadors i membres de l’equip.


On no es va anul·lar cap acte va ser a l’Església de Sant Pere amb el tradicional ofici solemne, que va anar acompanyat de la música del Cor Parroquial de Besalú. Vicenç d’Osca, conegut també com a Sant Vicenç Màrtir va ser un clerge hispanoromà que va ser capturat i torturat durant en temps de l’emperador romà Dioclesià.

Miquel Oliveras, Mossèn de la Parròquia de Besalú i Maià de Montcal: Recordem a Sant Vicenç. Aquest màrtir que va morir per donar testimoni pacíficament dels seus valors, el valor de la justícia, l’amor i la pau.

Una missa presenciada per unes 60 persones, la gran part de Besalú. La Festa de Sant Vicenç va prosseguir al Pavelló 1 d’octubre amb el ball de sardanes i el concert de l’Orquestra Internacional Maravella. Una festivitat que finalment es va veure molt reduïda per la situació sanitària i que es va limitar a les activitats mencionades.

x