Xan Campos Trio dona tret de sortida al Cicle Jazz Olot 2022

‘Realismo’ del trio gallec Xan Campos Trio, va omplir la sala El Torín aquest dissabte al vespre. Fa més de quinze anys que Xan Campos, actualment al piano, lidera el seu projecte més personal, acompanyat, això sí, d’Horario García al contrabaix i Iago Fernández a la bateria.


Xan Campos, pianista: “Vam començar quan estudiàvem i per provar diferents coses, poc a poc es va assentar com un grup estable. I així de manera natural, aquí estem quinze anys després, amb una identitat ben definida musicalment i amb una recerca que espero que segueixi molts més anys.”

‘Realismo’ és el tercer treball de la banda després d’’Orixe cero’ i ‘Ectropia’, reconeguts per la seva originalitat i per aconseguir assentar les bases d’un estil propi més enllà d’aquest gènere musical. De fet, tot plegat és una proposta de jazz contemporani difícil d’etiquetar i en contínua ebullició.

Xan Campos, pianista: “Nosaltres intentem fer el mateix que feien els músics de jazz fa vuitanta anys, que és no tocar com els músics de jazz fa vuitanta anys. Ser permeables al que passa avui dia i estar oberts a tot tipus d’influències actuals, mantenint la filosofia de música espontània i improvisació però sempre amb les portes obertes de tot allò que ens agrada i que no té perquè ser jazz.”

Aquest concert va ser la primera proposta del cicle Jazz Olot d’aquest 2022.

Xan Campos, pianista: “És fàcil recolzar econòmicament tot allò comercial i que te un retorn directe, però de vegades és difícil de veure quan aquest retorn és una mica més abstracte. Quan recolzes l’art per l’art i no per el retorn econòmic, crec que és la visió correcta. Estem molt agraïts de que a Olot hi hagi aquesta visió i tan de bo la gent ho segueixi recolzant perquè és una iniciativa meravellosa.”

x