A partir d’aquest divendres s’eliminen totes les restriccions a excepció de l’oci nocturn

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest matí que, a partir d’aquest divendres, desapareixen totes les restriccions establertes fins ara (les restriccions d’aforament i les limitacions horaris en gairebé tots els sectors) a excepció del tancament de l’oci nocturn, que seguirà com a mínim una setmana més. El govern ha decidit aixecar-les en un moment en què els contagis de la variant òmicron continuen amb xifres de rècord, però que no es tradueixen en un augment exponencial d’ingressats a les UCI.

Per fer-nos una idea de la magnitud d’aquesta sisena onada, entre el 15 i el 21 de gener a la Garrotxa es van detectar més de 2.100 casos positius d’entre les més de 6.700 proves realitzades. El risc de rebrot continua pujant a màxims mai vistos i ara es troba a 7.862 punts.Una situació doncs, que també es pot desgranar per municipis: Tortellà, Montagut, la Vall d’en Bas i la Vall de Bianya superen àmpliament els 10.000 punts de risc de rebrot.

I és que tot i aquestes dades, que segueixen incrementant, hi ha alguns indicadors, com la RT, que és la velocitat de contagi, han començat a recular, i això obre la porta al possible final d’aquesta onada.

Una de les mesures que es troba en la corda fluixa és l’ús del certificat covid. Actualment, la Generalitat preveu l’eliminació d’aquest certificat, sempre que l’informe que en fa el Consell Científic Assessor així ho avali.

Més de 1.130 persones confinades 

Paral·lelament, el Departament d’Educació ha declarat avui 1.134 persones confinades a les escoles garrotxines, el que es tradueix en 41 dels 51 centres amb afectacions. A hores d’ara tres centres de la comarca tenen grups confinats: l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú amb dos grups i l’escola Sant Roc d’Olot i l’escola Les Escomes de Sant Jaume de Llierca amb un cadascun.

L’Hospital d’Olot torna a reobrir visites, amb restriccions, a la unitat 1

La situació a l’hospital d’Olot ha millorat una mica respecte els últims dies, però segueixen  Actualment té 10 ingressats per covid, un d’ells en estat semicrític i 21 professionals positius. De moment, el centre manté la majoria de les mesures aplicades aquest gener: se segueix amb la cirurgia amb ingrés cancel·lada i la restricció de les vistes a les unitats 3 i 4. Aquest dilluns el centre va anunciar la reobertura de les visites, amb restriccions això sí, a la unitat 1.

 

x