El sector de la perruqueria i l’estètica, fart: “Ens sentim marginats. Necessitem la rebaixa de l’IVA”

El gremi de perruquers està fart d’haver de pagar un 21% d’IVA pel serveis que ofereix als seus clients.

Margarita Desplans, Gremi de perruquers d’Olot i comarca: Nosaltres fem de recaptem. Recaptem un 21 i entreguem un 21 en forma d’impostos. Nosaltres voldríem haver de receptar un 10% i pagar un 10%. I així els clients pagarien menys.

Un canvi de llei a nivell estatal l’any 2012, quan governava el PP, va ser el punt de partida de l’augment d’aquest IVA. Amb el pas dels anys aquest impost no s’ha abaixat, tampoc, amb el govern socialista. El Coronavirus ha afectat a tots els factors, i és per això que des del 2020 els treballadors d’aquest gremi han fet vàries protestes, per aconseguir la rebaixa.

Margarita Desplans, Gremi de perruquers d’Olot i comarca: Suposaria una millora del preu de la perruqueria i no haver de pagar tants impostos. Suposaria, potser també, que la gent pogués anar més a la perruqueria.

L’Ajuntament d’Olot va donar suport la moció que van presentar, instant a l’estat a fer la rebaixa. La moció ja està enviada a Madrid. Mentrestant, però, van passant els mesos i els perruquers no veuen la llum al final del túnel.

Margarita Desplans, Gremi de perruquers d’Olot i comarca: Et sents impotent. Som un sector marginat. Han baixat l’IVA dels Toros, la cultura, la cultura… sense fer res. I a nosaltres no. Pensem que no els interessa, que hi ha motius políitics. I el nostre sector és necessari.

Com molts sectors, el de la perruqueria també ha patit els efectes de la pandèmia. Segons el Gremi de Perruquers d’Olot i Comarca la facturació ha baixat. Es fan menys casaments i comunions i la gent no va tant sovint a la perruqueria.

x