La Garrotxa ha tancat el 2021 amb mig miler d’habitants més i ja supera els 59.000

La Garrotxa va tancar el 2021 amb 59.163 habitants, 549 més que al 2020. Si bé gairebé 7 de cada 10 nous veïns s’han de computar a Olot, l’ascens de població ha estat bastant generalitzat a la majoria de poblacions. Destaquen els ascensos de 19 habitants a Sant Feliu de Pallerols, els 20 a les Preses, 21 a Montagut i Oix, 21 més a Argelaguer, fins a 30 a Riudaura i 40 nous habitants a la Vall de Bianya.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “Un dels motius és que hem tingut 17 naixements, 17 bianyencs i bianyenques més, i una altra part és que molta gent que hi estava com a segona residència, ha decidit fer la primera aquí, s’ha empadronat aquí, i s’han rebahibilitat cases que no estaven bé. Són gent que han apostat per venir a viure a la Vall de Bianya. La prova d’això és que segurament si busquéssim no trobaríem ara cap casa per poder llogar ni per poder vendre a la Vall de Bianya”.

Els municipis que han registrat descensos de població en l’últim any són pocs i ho han fet de manera molt lleugera. El balanç és d’un habitant menys a les Planes d’Hostoles, dos menys a Tortellà, vuit menys a Castellfollit de la Roca i 19 en negatiu a Sant Jaume de Llierca. El que més n’ha perdut ha estat Santa Pau, amb 29 veïns menys, si bé, segons explica l’alcalde, Pep Companys, obeeix a un fet puntual i aïllat.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “Entre finals del 2019 i principis del 2020 vam tenir un empadronament de 35 joves que estaven en una casa de colònies a les afores del poble. Van venir aquí d’una manera temporal. Van ser 35 joves de cop, que això sí que altera el padró, i llavors, quan van trobar un altre habitatge i van donar-se de baixa han provocat aquesta oscil·lació”.

El creixement de població, però, ha estat generalitzat, en 16 dels 21 municipis de la Garrotxa.

x