L’Ajuntament d’Olot substituirà la inauguració de l’Espai Cràter del febrer per visites guiades en el context de pandèmia pel covid

Els treballs a l’Espai Cràter avancen a bon ritme per poder posar en marxa l’equipament durant el mes de febrer. Les actuacions exteriors són encara perceptibles des del carrer Macarnau. El context de pandèmia no permetrà una inauguració que concentri un gran nombre de persones. Tot i això, s’han programat visites guiades de com a màxim 25 persones per part de representants de diferents organitzacions, estaments i entitats que han tingut implicació durant el procés de creació, perquè coneguin l’espai de primera mà. Així ho ha informat l’alcalde, Pep Berga, coincidint amb el darrer ple municipal.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Una d’aquestes visites serà amb els regidors de l’Ajuntament, la tenim prevista d’aquí a molt pocs dies, i n’anirem fent per a tots els sectors que d’alguna manera han tingut relació amb l’espai. Vistarem l’espai però no farem una inauguració amb portes obertes per a tothom al mateix temps. Ens sembla que en aquest moment no és prudent. Com que en aquest mes de febrer ja entrarà en funcionament, ho farem d’aquesta manera”.

A finals de la setmana passada, la Junta de Govern Local d’Olot va aprovar inicialment la urbanització del camí al volcà Montsacopa proper al cementiri, una actuació que facilitarà l’accés des de l’Espai Cràter. En aquest context de millores al voltant de l’equipament, el PSC va demanar al torn de precs i preguntes del ple que s’arrangin els darrers metres de voreres que queden al carrer Macarnau després de la millora que es va fer a l’altura de l’Escola Cor de Maria, per tal de millorar l’accés al centre d’Olot. L’equip de govern els va respondre que ho estudiaran.

Josep Guix, portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Olot: “Potser caldria una petita franja més, potser són 200 o 300 metres fins a dalt l’Espai Cràter per dignificar aquest espai i per allò que diem sempre, que la gent que vingui a visitar l’Espai Cràter després entri a la ciutat i vagi cap al barri vell, que és el que ens interessa als olotins i a aquest consistori”.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Ens ho mirarem, senyor Guix. Això no està previst però a veure si en una propera actuació ens anem a mirar aquests metres que falten per dignificar l’entorn”.

El compte enrere per obrir l’Espai Cràter als ciutadans i els visitants ja ha començat a la capital de la Garrotxa.

x