Sanitat recomana que s’esperin cinc mesos, enlloc de quatre setmanes, des de la infecció per vacunar-se amb la dosi de reforç

La Comissió de Salut Pública ha anunciat nous canvis en el protocol de vacunació per a les persones que s’hagin infectat abans de rebre la dosi de reforç. En el cas dels adults, Sanitat recomana que s’esperin 5 mesos des de la infecció per vacunar-se, tot i que manté la possibilitat de fer-ho quatre setmanes després. Pel que fa als infants, especifica que en cas que la infecció es produeixi abans de rebre la vacuna, se’ls administrarà una sola dosi a les 8 setmanes.  Si la infecció en persones d’entre 5 i 11 anys es produeix després de la primera dosi, la segona també se’ls posarà passades 8 setmanes des de la infecció. Sanitat també apunta que les infeccions per òmicron augmenten la resposta de les cèl·lules de memòria o antígens vírics diferents de la proteïna S, si es compara amb el que passava amb les infeccions per la variant Delta després de la vacunació. Això, afirma doncs, amplia la immunitat.

x