Argelaguer no troba solució als problemes d’incivisme a la zona industrial i demana ajuda

Llaunes de tonyina; de refrescos; embolcalls d’embotit. Són algunes de les deixalles que es podien veure aquesta setmana a la zona industrial d’Argelaguer. Segons el consistori, aquest és un fet que es reprodueix regularment. Ho atribueixen als camioners que venen a carregar i descarregar a les fàbriques.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: A la zona industrial venen molts camions de fora i no se’ls hi acudeix tirar les deixalles a les empreses on van. Això passa aquí a la zona industrial, pe`ro també a les rotondes, a la carretera…

Argelaguer és un municipi modèlic en reciclatge a la comarca i l’alcalde assegura que el tema de la conscienciació amb els veïns per tenir un poble net hi és, però creu que aquesta és una problemàtica que va més enllà d’Argelaguer i creu que des de les institucions superiors no s’està fent prou per sensibilitzar a la ciutadania.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: Jo crec que ens hi hauríem de posar seriosament, sobretot el govern de l’estat i de Catalunya. Estem promovent el reciclatge, per exemple, però a això no se li fa cas perquè és de mal resoldre. Hi ha algunes normatives però no s’apliquen. I no es fan campmanyes de conscienciació. No podem arribar a tot: en podem parlar amb gent del poble, però als que venen de fora, no arribem de cap manera. Cal una campanya, una conscienciació a nivell general, jo crec.

Tot i que no han tractat a fons el problema amb les empreses de la zona, el batlle d’Argelaguer assegura que ha parlat amb algun d’ells i han quedat esparverats. No saben què fer. Aquest és un fet que es reprodueix, també, en d’altres zones de la comarca.

 

x