Cap dels centres escolars d’educació primària de la ciutat d’Olot perdrà grups de P3 aquest 2022

Cap dels centres escolars d’educació primària de la ciutat d’Olot perdrà grups de P3, després que la taula de planificació escolar hagi reduït les ràtios. Així ho va anunciar l’alcalde d’Olot, Pep Berga, en l’últim ple municipal.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “ Aquest descens de la ràtio a 20 alumnes a la primària i en el cas de les concertades queda a 21. A l’Escola Pia i al Cor de Maria s’ha quedat en 21 i al Petit Plançó en 25, fa que no sigui necessari prescindir de cap grup. Això és una cosa que ens preocupa molt a principi d’any, que no caigui cap grup de P3. Haurem de veure a partir de la matricula si és necessari fins i tot afegir algun grup, que creiem que no, però si fos necessari s’afegirà. Aquest descens de ràtio millorarà la qualitat.”

Durant els últims anys, només l’Escola Malagrida va veure’s afectada pel possible tancament d’una línia de P3 l’any 2020. Una situació que el centre ja havia repetit el 2018 i que finalment es va aconseguir evitar gràcies, en part, a la mobilització de les associacions de mares i pares.

En la mateixa sessió plenària, l’alcalde d’Olot també va informar que els tres instituts de la ciutat han demanat a la Generalitat ampliar la oferta de cicles formatius de grau superior i mitjà. Concretament, l’INS Garrotxa n’han demanat dos, un grau superior d’agrària i un cicle mitjà de planificació d’edificacions; el Montsacopa un d’integració social i el Bosc de la Coma un grau superior de digitalització informàtica. La resposta a aquestes demandes recau en el Departament d’Educació, i no està previst fins a mitjans de febrer.

x