Obrir els contenidors tancats amb la targeta, però també amb el mòbil

El nou model de recollida de residus a la Garrotxa va seguint el seu curs. Cada dia són més els pobles de la comarca que van instaurant el sistema de contenidors tancats amb targeta. Segons el SIGMA la implementació del sistema als diferents pobles segueix el calendari previst i aquests dies està sent el torn de Castellfollit. Es va decidir fer des dels pobles cantoners a la comarca fins a Olot, que serà l’últim ja l’any vinent.

El que estan veient ara però, és que la tecnologia que estan aplicant als contenidors a través d’una targeta es pot desenvolupar, també, a partir de mòbils i, de fet, alguns pobles de la comarca estan fent una prova pilot per obrir els contenidors amb l’aparell electrònic.

Francesc Canalias, director del SIGMA: “La idea és que a la llarga anem avançant cap aquí, però primer hem volgut fer una prova pilot per veure les habilitats i garantia que té fer-ho amb el mòbil, El que estem veient, de moment, és que entre el 15 i el 20% de la població està fent servir el mòbil i estan contents. A la llarga, segur, que anirà amb targeta i amb mòbil a tot arreu.”

Segons el director del SIGMA, a priori el mòbil pot donar unes capacitats extra: tant pel que fa a la comoditat, donar avisos a la ciutadania o fins i tot saber el nivell de selecció que es fa. Que també s’implementi el mòbil, però, no vol dir, en cap cas, que la targeta quedi en desús.

Francesc Canalias, director del SIGMA: “No som partidaris de treure la targeta perquè som conscients que hi ha una escletxa digital i hi ha una part de la població que tindrà dificultats avui, demà i d’aquí a un temps en la utilització dels aparells mòbils.”

x