La Fira del Farro torna a la Vall de Bianya el 6 de febrer

La prevenció de la COVID marcarà la 15a edició de la Fira del Farro que torna a la Vall de Bianya el primer diumenge de febrer. Es concentrarà en un sol dia i no tindrà una de les seves activitats estrella, el sopar de tastets de farro. L’altre canvi destacat és la ubicació. Amb l’objectiu de guanyar espai, la fira torna al lloc on va començar.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “El que sí que hem decidit és només fer-ho diumenge, al camp de futbol, que serà a l’aire lliure. Hem de tirar endavant.”

Hi participaran una quarantena de firaires, molts d’ells amb productes i degustacions fetes a base de farro. Pel que fa a les activitats, s’han eliminat les activitats infantils i la cercavila del gegant Farrus Tremendus. Sí que es manté el reconeixement al padrí i la padrina de la fira, i s’incorpora una proposta cultural.

David Darné, tècnic ajuntament Vall de Bianya: “Aprofitarem tot el camp de futbol per fer una ballada de sardanes, que era una cosa molt tradicional que s’havia de recuperar. Ho farem amb la Cobla Principal d’Olot.”

Amb la presentació del cartell, que torna a ser obra de Quim Domene, comença el compte enrere per la celebració de la fira. Enguany, l’artista garrotxí s’ha inspirat en un altre element característic de la Vall de Bianya, el paisatge.

Així, excepcionalment, la Fira del Farro serà la primera de les fires amb F de la Garrotxa. La seguirà la Fira del Fesol, que s’ha traslladat al 27 de març, però en canvi la del fajol ha decidit esperar fins l’any que ve.

x