La importància d’organitzar competicions: mostrar evolució i crear afició, l’exemple del Club Gimnàstic Osona

El Club Gimnàstic Osona va recuperar aquest cap de setmana el Torneig Ciutat d’Olot, que arribava a la seva 5ª edició. Enguany hi van participar gairebé mig miler de gimnastes de diferents clubs de Catalunya, entre els quals les garrotxines que competeixen al club osonenc. Més enllà de la part més purament competitiva, des del Club Gimnàstic Osona valoren la importància de poder tornar a fer tornejos d’aquest tipus, pel fet de crear afició però a la vegada animar a més nenes a practicar aquest esport. Durant la pandèmia, el club va patir una davallada important d’esportistes, però ara que poden tornar a competir, s’estan, novament, recuperant en nombre.

Anna Vegara, presidenta Club Gimnàstic Osona: La gimnàstica va ser molt castigat pel COVID perquè es molt físic. Hem tingut entrada de gimnastes al club, superant el centenar. I estem contentes.

Les participants es van separar en diversos grups i categories segons l’edat. Les més grans en Via Olímpica i les gimnastes d’iniciació a les categories d’edat escolar. Per a moltes d’elles el Torneig Ciutat d’Olot va ser la primera competició que feien a la seva vida. I el més important: el fet de poder ensenyar a les seves famílies les evolucions i millores que han estat treballant en els entrenaments.

Cristina i Montse: És la primera vegada que faig una competició i estic nerviosa perquè venen els meus pares i amics.

Irina i Irene: Serà la nostra primera competició i estem il·lusionades.

Martina i Laia: Ens agrada la gimnàstica i venim a divertir-nos.

Anna Vegara, presidenta Club Gimnàstic Osona: La competició en aquestes categories, és maco perquè a casa és complicat que vegin l’evolució, i això es pot veure en tornejos així.

Aida Berga, gimnasta i entrenadora Club Gimnàstic Osona: Durant el COVID va ser complicat, perquè havíem de fer classes online i aquest esport és molt complicat. Ho fem amb mascareta però molt millor poder-ho anar fent com ara.

Un Torneig Ciutat d’Olot, doncs, que va molt més enllà d’un simple competició. El que no ha canviat el COVID és, sens dubte, l’espectacularitat d’aquest esport, que regala imatges com aquestes.

x