Olot acull donacions de sang per barris durant tota la setmana

Jordi Coll, delegat de l’Associació de Donants de Sang d’Olot: “Ara tornem a reiniciar unes donacions que a Olot se n’havien fet moltes i havien anat molt bé. Tornem a reiniciar un cop superats aquests problemes de la covid que sembla que s’està superant i intentant reprendre aquestes donacions”.

Ahir al Cassés, al barri del Pla de Dalt, els veïns van poder anar a donar sang en una nova campanya de donació que aquesta setmana es fa per barris a la ciutat. Aquest dimarts, a Sant Roc. Dimecres al Morrot i durant els darrers dies de la setmana al Malagrida. La jornada va tenir molt bona acceptació, tot i que els professionals recorden la importància de donar sang i més en temps de pandèmia.

Mariona Planella, secretària administrativa del Banc de Sang: “Aquí al Pla de Dalt estem tenint molt bona assistència. Esperem que això no decaigui i que la gent d’Olot vingui a donar sang tota la setmana. El fet que hi hagi covid, de vegades, hi ha gent que ve a donar sang, però no et pot donar. No passa res. Veniu i el metge ja us dirà si hi ha algun problema amb el que us està passant o no”. 

Matias Castanyer: “Fa un temps van donar sang a un familiar i em veig amb l’obligació de tornar aquests litres de sang”.

Segons el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Olot és una de les places del territori on es dona més sang. Una tradició històrica que sembla que, afortunadament, es manté a la ciutat.

x