Una trentena d’educadors participen en el primer eSPAi educatiu

A Can Trona s’hi fan activitats tan diverses que dissabte fins i tot s’hi va poder veure el primer eSPAi educatiu. Una activitat original ambientada dins les jornades d’educació per a famílies i mestres. Va plantejar nous recursos per aprofitar les propietats pedagògiques dels debats temàtics i dels espais de creació conjunta.

Tura Costa, professora: “De moment, ha tingut una bona acollida i una bona participació. Som una trentena d’educadors. Generalment, mestres i eduacadors, però també altre gent que es dedica al món de l’educació. Això per ser dissabte al matí en una època pandèmica és molt d’agrair que dediquin aquest temps lliure en programes i formació”.

Tant original que fins i tot va comptar amb la participació d’un parell d’actors. Es tracta d’una col·laboració que s’ha iniciat des del Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa amb l’Àrea de Joventut i Educació de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

Tura Costa, professora: “Vol ser un espai desenfadat de trobada de persones ocupades i preocupades amb l’educació i que tracta un tema vinculat a la realitat social en què vivim. En aquest cas, tracta la coeducació, la igualtat de gènere i les possibles discriminacions, tant a escala social com a dins les aules”.

La intenció és organitzar-ne una de forma trimestral sobre diferents temàtiques i amb aquest format, en una matinal lúdica i reflexionant sobre algun tema d’interès.

x