El Servei d’Emprenedoria de DinàmiG atèn 147 persones el 2021

El Servei d’Emprenedoria de DinàmiG ha atès un total de 147 persones durant l’any 2021. Més de la meitat, de fet, han sigut emprenedors que s’han dirigit a aquest servei per rebre orientació i assessorament per muntar el seu propi projecte empresarial. El 64% dels atesos, per cert, són dones.

Gemma Canalias, regidora d’Empresa de l’Ajuntament d’Olot: “La tendència continua mitjanament igual que els darrers anys, però continua el perfil de dones emprenadores. Aquestes dones tenen estudis universitaris”.

Actualment, moltes d’aquestes atencions han sigut de part de persones que ja tenen feina, però tenen ganes de muntar el seu propi negoci. Pel que fa a la procedència, el 46% d’Olot, el 35% de La Garrotxa i un 19% de fora de la comarca. A més, la majoria dels projectes atesos estan vinculats amb el sector serveis i s’han aconseguit crear i consolidar 11 empreses vinculades amb el sector del comerç, perruqueries, ioga, psicològica, serveis per a plataformes digitals o jardineria, mentre que l’any anterior en van ser sis.

Pili Riol, tècnica de DinàmiG: “Fem un servei personalitzat i ens adaptem a l’assassorament que necessiten. A vegades venen per fer un tràmit, o per una subvenció o per una idea de negoci”.

Un altre dels projectes que realitzen des d’aquesta àrea són els tallers d’emprenedoria en l’àmbit educatiu. Conjuntament amb la col·laboració de l’Àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot, ja s’han fet 21 formacions que han permès acostar el camp de l’emprenedoria a uns 350 estudiants garrotxins d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. L’Ajuntament també va informar sobre l’espai de coworking Ca-nyera, que ja es troba al 100% de la seva capacitat amb vuit empreses que utilitzen catorze llocs de treball existents.

x