Hipra garanteix que la vacuna oferirà major protecció que la resta de vacunes

El desenvolupament de la vacuna d’Hipra fa un pas més i entra ja en la seva última fase i en la fase prèvia a la comercialització. Aquesta fase comptarà amb aproximadament 3.000 voluntaris majors de 16 anys i hi participaran una vintena d’hospitals d’Espanya, Itàlia i Portugal. L’objectiu es comprovar la seguretat i l’eficàcia de la vacuna, com a dosi de reforç. Des de la farmacèutica d’Amer defensen que aquesta vacuna dona una resposta més potent que la de Pfizer a la variant òmicron.

El seguiment mèdic dels voluntaris serà d’un any o sis mesos, tot i que la firma catalana assegura que en dos mesos ja tindran resultats de pes per veure com evoluciona l’assaig clínic. Hipra es mostra confiada i preveu que s’aprovi la seva comercialització abans de l’estiu.

D’altra banda, la farmacèutica ja està dissenyant assajos centrats en nens i adolescents i en persones immunodeprimides.

Hipra ja està mantenint converses amb Europa i amb països asiàtics i llatinoamericans per vendre la vacuna un cop estigui aprovada per l’Agència Europea de Medicaments.

x