L’oci nocturn reobrirà l’11 de febrer sense limitacions i la mascareta seguirà sent obligatòria als espais oberts

L’oci nocturn podrà reobrir les portes a partir de l’11 de febrer, divendres de la setmana vinent. Ho farà sense limitacions, segons va acordar ahir dimarts el Govern.

Aquesta reobertura es farà sense restriccions horàries ni de limitació, i no s’haurà de fer servir el certificat Covid. Aquest sector està tancat des d’abans de Nadal, en l’arrencada de la sisena onada.

La mascareta seguirà sent obligatòria a l’exterior 

Ara, després que ahir el Govern anunciés la reobertura de l’oci nocturn, només queda vigent una restricció: la mascareta, i sembla que la seva retirada no serà imminent. De fet, el Congrés dels Diputats va decidir ahir dimarts que allarga l’obligació de portar-la en espais oberts, malgrat les crítiques de l’oposició i dels seus socis parlamentaris. La ministra de Sanitat ha al·legat que tot i que la sisena onada va ja de baixada, els nivells de transmissió no són els adequats per aixecar en aquests moments la mesura.

El passaport COVID caducarà als 9 mesos si no es té la dosi de reforç

D’altra banda, pel que fa al passaport COVID, la Unió Europea comença a aplicar aquest dimarts noves normes per utilitzar-lo. A partir d’aquest 1 de febrer, els certificats digitals tindran una data de caducitat de 9 mesos des del moment en què cada persona va rebre la pauta completa o bé pot acreditar que va passar la malaltia. A la normativa, s’hi han afegit tres mesos més de marge perquè tothom tingui temps de posar-se la dosi de record. Aquesta és la recomanació de la Comissió, però a la pràctica cada Estat podrà fer el que cregui convenient.

x