Ja no es faran tests d’antígens als contactes estrets en escoles i instituts

A partir de dilluns que ve, Salut no generarà més receptes per fer tests d’antígens als infants i adolescents quan hi hagi hagut un positiu a l’aula. Fins ara s’han estat oferint a les farmàcies o als CAP en el cas dels alumnes més petits. Això sí, els alumnes que ja tinguin la recepta encara es podran fer el TAR aquests dies.


Aquesta és una mesura que Salut va decidir aplicar com una “capa de seguretat addicional” tot i que l’Estat no ho demanava, segons ha defensat la conselleria en diverses ocasions,  sobretot davant les altes incidències de la sisena onada.

Salut ha admès però, que els mantindran a les escoles d’educació especial, on pot haver alumnes en una situació de major vulnerabilitat, i entre els professors.

Durant el mes de gener, s’han fet un total de 441.809 testos d’antígens de l’entorn escolar supervisats a les farmàcies amb una positivitat d’un 7,4%.

Pel que fa al protocol de les quarantenes a les escoles, ara com ara no hi ha canvis, si bé el Govern demanarà al Consell Interterritorial d’aquest dimecres eliminar-les. Catalunya confia que sigui una decisió estatal però assegura que té competències per retirar la mesura.

En qualsevol cas, a dia d’avui, els alumnes majors de 12 anys han de fer quarantena en cas d’un positiu a l’aula si no estan immunitzats, és a dir, si no estan vacunats o no han passat la malaltia en els últims tres mesos. En el cas dels alumnes d’educació infantil i de primària, no han de fer quarantena si els casos a la classe són menys de cinc en set dies. En aquest cas, n’han de fer els no immunitzats.

x