Les escoles, alliberades en el primer dia sense mascareta al pati

És un dia festiu, un gran moment per a nens i nenes. Sembla ben bé l’últim dia de curs però no ho és pas, és el primer dia que a l’hora del pati no és obligatori portar mascareta. Es tracta d’una mesura que millora la interacció i permet als més menuts respirar aire pur, i ho han celebrat d’allò més amb els seus companys i el professorat.


I al carrer tampoc cal ja portar la mascareta. Al centre d’Olot hi ha qui encara la porta i d’altres se la treuen de sobre o se la posen només quan veuen que no hi ha prou distància.

Marcos: “Crec que si no estas a prop de ningú, no passa res per treure-se-la. El virus es transmet amb el contacte”.

Teresa: “Millor que la treguin, senyal de bones notícies, però si ens l’hem de tornar a posar, cap problema”.

Lina: “Quan vas pel carrer, sol, no cal portar la mascareta. Als hospitals i als llocs tancats sí que té molt de sentit”.

Són persones que sortien del CAP per tractar qualsevol tema no relacionat amb la Covid. Una bona notícia ja que significa que l’activitat va tornat a la normalitat. Ha baixat en picat la pressió assistencial amb la millora de les dades, especialment en les darreres dues setmanes.

Josep Lluís Nicolau, director de les ABS d’Olot i Besalú: “Hem vist com la pandèmia ens ha donat un respir especialment fa dues setmanes. Estem recuperant l’activitat i era molt necessari”.

Els professionals sanitaris són els primers que celebren que es llevin les mascaretes en exteriors, però mantenen l’alerta pel perill que es pugui veure un relaxament de la gent, ja que creuen que el fet de no portar-la en exteriors pot comportar que algú es despisti quan entri en algun lloc.

Josep Lluís Nicolau, director de les ABS d’Olot i Besalú: “És evident que hi haurà gent que no la portarà i quan entri en algun lloc se’n oblidarà. Hem de mantenir la prudència, però en el fons fa molta falta que es vagi tornar a la normalitat”.

 

Cada vegada més a prop de l’endèmia comuna

Fora mascaretes a l’exterior i bones xifres de la pandèmia, amb el focus posat en la vacunació. Tot i així poc a poc aquest virus va mutant i ara les autoritats sanitàries veuen que estem cada vegada més a prop d’una endèmia. Que el Coronavirus es normalitzi com una malaltia més està cada dia més a prop i amb la darrera variant, ja s’ha vist que és molt probable que en poc temps es canvii la manera de gestionar l’epidèmia.

x