L’Ajuntament d’Olot ja té el projecte de millora de Montolivet i prepara una proposta de primera fase per presentar als veïns

L’Ajuntament d’Olot ja compta amb el projecte constructiu que va encarregar a finals del 2020 per reurbanitzar el barri de Montolivet i millorar-lo en els àmbits de mobilitat i serveis. El barri va ser construït pels propis veïns als anys 50 sense una concepció d’ordre conjunt.


En aquests moments, el consistori ja ha mantingut una primera trobada amb veïns amb coneixements professionals pel que fa a actuacions a la via pública. Ara és moment de prioritzar les actuacions a realitzar en la primera fase, que s’executaria aquest mateix any, i presentar-les al conjunt dels veïns per recollir la seva conformitat. Els residents al barri de Montolivet hauran de col·laborar amb la seva millora a través de contribucions especials.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “En aquests moments, el que s’està mirant ja amb el resultat que tenim del treball és amb quina fase hauríem de començar, què podem fer i què no podem fer, és a dir, fins a on podem arribar, sobretot a l’hora d’elaborar una proposta més concreta que hauríem de fer arribar al conjunt dels veïns, per veure si molt majoritàriament tenen ganes de fer aquesta remodelació del barri. Hem de trobar aquest punt d’equilibri perquè tothom s’hi senti bé”.

De moment, l’Ajuntament ja compta amb la reserva pressupostària que faria possible executar la primera fase de la remodelació. La complexitat d’ordenació urbanística, de mobilitat i de serveis del barri requerirà almenys tres fases d’actuació, amb un cost total estimat proper als set milions d’euros, segons la memòria valorada que es va fer en un primer moment.

x