L’Espai Cràter obrirà durant el proper mes de març amb entrada gratuïta per a garrotxins i garrotxines

Des de dins un volcà, el del Puig del Roser, que s’ha integrat en l’espai expositiu, l’Espai Cràter d’Olot aprofundirà en els orígens de la ciència, la formació dels volcans al món i a la Garrotxa.


El nou equipament substituirà a partir del març el Museu dels Volcans, que ha fet aquesta funció en els últims trenta anys.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “El que volem a partir de l’obertura d’aquest equipament és que les visites a l’exterior es complementin amb el coneixement, la qual cosa ajudarà a respectar els volcans i conèixer-los més bé, acabem estimant i respectant allò que coneixem”.

Xevi Collell, director Espai Cràter: “Els volcans de la Garrotxa són únics al món per la relació que tenen amb la societat. Estem dins un volcà, i això fa únic i irrepetible l’edifici i el projecte”.

La sala principal s’ha equipat amb alta tecnologia per oferir al visitant un recorregut interactiu, amb elements audiovisuals immersius, realitat virtual o mapping.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Pensem que serà un espai on podran venir moltes famílies, pares i infants, tot i que està pensat per totes les edats. La manera de fer-ho és amb instal·lacions molt tecnològiques”.

L’espai també vol ser un pol d’intercanvi cultural i social, per això compta amb un auditori i diverses sales per activitats educatives i de petit format. El cost final de l’equipament ha estat de 4,5 milions, finançats en un 70% amb fons europeus, de la Diputació de Girona i la Generalitat. La previsió anual de visitants és d’entre 40 i 50.000 persones, i fins ara 2.000 ja han demanat poder-hi entrar. Els garrotxins podran fer-ho gratuïtament amb reserva prèvia fins el 31 de desembre.

x