L’Ajuntament de La Vall d’en Bas demanarà a la Generalitat que apliqui el Pla Territorial Sectorial Agrícola Català, per salvaguardar el sòl agrari de la vall

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas – La Vall Plural: Ja m’avanço que nosaltres votarem a favor d’aquesta moció presentada amb l’objectiu e preservar el nostra sòl agrícola.


Toni Arimany, Junts per La Vall: Nosaltres també hi votarem a favor.

Tant l’equip de govern com l’oposició a l’ajuntament de La Vall d’en Bas van votar a favor de la moció presentada per Salvem les Valls, la qual demanava que el consistori reclamés a la Generalitat l’aplicació del Pla Territorial Sectorial Agrícola Català, amb l’objectiu de preservar l’espai agrari de la vall. El sòl agrícola de la Vall d’en Bas és dels considerats de primer nivell, pel que fa a qualitat i des de Salvem les Valls asseguren que en un moment en què està tant candent el tema de la construcció de la Variant, és d’estricte necessitat salvaguardar l’espai davant l’amenaça de la construcció de segons quines infraestructures.

Moisès Mont, president salvem les Valls: Creiem que els sols agrícoles i els espais naturals que tenim La Vall d’en Bas són d’un alt interès paisatgístic, ecològic i agrícola i que per tant hem de fer els possibles per conservar-lo. Ja no només parlant d’una infraestructura com l’Eix Vic-Olot-Figueres, sinó tot el que comportarà si es fa: creixement de parc industrials, creixement de sòls urbans… i la pèrdua de sòl agrícola i zones naturals. Zones de molt valor per a la comarca.

Llorenç Planagumà, geòleg i membre de Salvem les Valls: De manera que damunt d’aquests sols, s’han de poder conservar i no s’hi haurien de fer infraestructures. I creiem que és important, abans de planificar el territori, saber quins sols en poden ajudar a la sobirania alimentària, que l’ONU demana que cada poble i territori, estudiï com aconseguir aquesta sobirania. Aquest Pla Sectorial no seria només per la Vall d’en Bas, sinó per tot Catalunya. I creiem que des de Salvem les Valls és necessari i prioritari tenir-lo. I demanem això, que el Departament d’Acció Climàtica i Agricultura que entomi aquesta moció i que comenci a fer els deures bastant ràpid.

Salvem les Valls també va transmetre la necessitat a l’ajuntament que declari Parc Agrari el municipi, per tal de blindar els espais agrícoles de La Vall d’en Bas.

x