La nova junta d’Òmnium de Glòria Bassets entoma els reptes de la cohesió social i la defensa dels drets civils

Glòria Bassets ja exerceix com a presidenta d’Òmnium a la Garrotxa. La també directora d’Atenció Primària de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ja estava a la junta de l’últim mandat i exercia de tresorera. Reconeix la feina feta per l’anterior presidenta, Núria Batallé, durant els complexos darrers quatre anys, i se sent amb ànims d’atorgar un nou rostre a l’entitat, sabedora que l’antiga i l’actual cúpula la segueixen acompanyant amb el seu esforç i la seva constància. La Junta de Glòria Bassets seguirà defensant la llengua i la cultura, així com els objectius de cohesió social i la defensa dels drets civils adquirits.


Glòria Bassets, presidenta d’Òmnium Garrotxa: “Encara que vivim en una comarca on potser la gent creiem que no tenim el repte de la llengua, l’hi tenim, present i canviant. La cultura i la llengua han de continuar sent a la base d’Òmnium Garrotxa, com ho han estat sempre, i evidentment jo crec que tenim altres reptes. N’hi ha dos que estan en el pla de treball d’Òmnium Garrotxa que són la lluita pels drets civils -no pot ser que ens estiguem plantejant si hem d’anar al carrer o no perquè tenim por de ser uns represaliats més-, i tot el tema de la cohesió social. Jo penso que serà aquesta cohesió la que farà del nostre país un país diferent, lliure, on tothom tingui els mateixos drets. Crec que la cohesió social també l’hem de treballar a la comarca, segurament a nivells molt diferents, però són dos reptes que crec que els hem de treballar més com a entitat”.

La nova junta de Glòria Bassets espera seguir creixent en nombre de socis i que aquests tinguin un paper actiu a tota la comarca per tot els reptes que arriben i arribaran.

x