L’Ajuntament aprova definitivament la cessió del terreny per a la construcció del nou CAP

Aquest dijous va tenir lloc el Ple Municipal del mes de febrer, de nou celebrat de manera telemàtica a causa de la situació actual. El Ple va començar amb un sentit homenatge a Pere Bahí. Tots els grups municipals han tingut paraules amables en honor a la seva figura i trajectòria a la comarca.


Pep Berga, alcalde d’Olot: “Amb una trajectòria vinculada amb moltes associacions i sobretot projectes de ciutat i de comarca. Era una persona sempre disposada a treballar per la ciutat i per la Garrotxa.”

En el Ple d’aquest febrer, l’Ajuntament d’Olot ha aprovat definitivament per unanimitat la cessió a favor del Servei Català de la Salut de la finca situada al barri de Sant Miquel per a la construcció del nou CAP de la ciutat. Amb una superfície de 593 metres quadrats ha de permetre el trasllat dels serveis del Consultori Local Nord, actualment situat a l’avinguda Girona. La Generalitat va adjudicar per valor d’una mica més de 452.500 euros el concurs de projectes per a la redacció del projecte bàsic, executiu i la posterior direcció d’obra del nou.

Josep Guix, portaveu PSC Olot:Anem marejant la perdiu, anem retardant els temps i el CAP encara s’ha de començar. Això és el que ens dol per la ciutat, hauríem d’intentar entre tots fer una apretada forta. És molt necessari aquest CAP.”

Pep Berga, alcalde d’Olot: “En aquest moment el que s’està fent és el projecte. En aquest moment hi ha un equip d’arquitectes està redactant el projecte i estem a l’espera que el lliurin al Departament de Salut. A la partida de pressupostos de la Generalitat d’aquest any com del que ve i del següent ja hi ha la reserva pressupostària per fer l’obra. Hem d’esperar el projecte, però no tinc la sensació que ningú maregi la perdiu.”

S’aprova el Pla Intern d’Igualtat de l’Ajuntament d’Olot 

A la sessió plenària d’aquest dijous, també s’ha aprovat el Pla Intern d’Igualtat de l’Ajuntament d’Olot. El nou pla d’actuació fins al 2023 inclou 8 àmbits d’actuació i preveu 26 accions que es portaran a terme els pròxims anys, seguint les prioritats marcades per la Comissió d’Igualtat.

Anna Barnadas, portaveu ERC Olot: “Nosaltres sempre expliquem que per prendre bones decisions s’ha de fer una bona diagnosi. Està ple d’accions amb indicadors, responsables, calendaris, etc. és allò que necessitem perquè un pla pugui ser avaluable amb el temps. Esperem que en aquest cas vostès que governen el dotin de recursos humans i de la dotació econòmica necessària perquè totes aquestes accions es puguin portar a terme.”

Adriana Roca, portaveu CUP Olot:Hi donarem suport per la part que és un pla permeable i adaptable. Els temps són molt canviants i ha de ser això, que es puguin adaptant.”

“Alguns bancs ja han decidit fer marxa enrere, tornar a tenir presencialitat en horaris d’oficina”

D’altra banda,  la regidora Imma Muñoz ha respost la pregunta presentada per la CUP. El Consell de la Gent gran va presentar una moció al passat ple del mes de juliol  en què instava  les entitats bancàries a reforçar el seu servei d’atenció presencial. Una moció que va aprovar-se per unanimitat en el seu moment. També ha informat d’un total de 78 reclamacions que l’Oficina de Consum de la Garrotxa ha rebut sobre serveis financers al llarg d’aquest 2021.

Imma Muñoz, regidora Aj. Olot: “Calen canvis urgents en els protocols d’actuació. De fet, alguns bancs ja han decidit fer marxa enrere, tornar a tenir presencialitat en horaris d’oficina. Concretament a Olot, des d’aquesta setmana, el BBVA i el Santander han obert la finestreta i en breus Caixa Sabadell també ho farà.”

Olot creix en 373 habitants en el cens de 2021

Finalment, també s’ha donat compte del Padró Municipal a data 1 de gener de 2021. A principis de l’any passat, 36.299 persones vivien a la ciutat d’Olot. Suposa un increment de 373 habitants en relació al mateix període de 2020. Durant el 2021 s’han produït 2.041 altes per naixement o canvis de residència i 1.440 baixes per defunció, duplicitat o canvi de residència.

 

x