Més d’un centenar de pilots no fallen al tradicional Trial de La Pinya

A Sant Joan dels Balbs, a La Pinya, les motos van ressonar d’allò més aquest diumenge, en motiu del Trial de La Pinya, una de les cites d’aquesta modalitat esportiva que mai falla des de fa un temps a la Garrotxa i que enguany arribava a la 28a edició.


Salvador Planella, Moto Club Olot: És un dels primers trials que es fa a l’any i som més de 120 pilots, és excel·lent. Aquest trial convida a venir perquè està molt ben fet i els organitzadors el cuiden molt perquè cada any sigui millor.

La d’aquest cap de setmana és una prova que pertany al campionat provincial gironí, juntament amb altres trials que es duen a terme a comarques veïnes. Aquest diumenge van assistir a La Pinya d’arreu de Catalunya, especialment de Girona, però també de França.

Una de les peculiaritats d’aquest tipus de trials és que els participants no es separen segons grups d’edat, sinó del nivell de dificultat el qual els participants decideixen inscriure’s.

Salvador Planella, Moto Club Olot: Els organitzadors fan tres nivells de zona: blanc, verd i vermell. El blanc és més aviat fàcil, el verd té més nivell i el vermell té el nivell alt.

Marc Planella, participant: M’he apuntat a la categoria verda, nivell intermedi, i em pensava que seria més fàcil. Era complicat. Patinava molt, també pel fet que el dia abans havia plogut. I l’he trobat molt ben mercat, la intermèdia era xulíssima i les zones eren difícils.

Carles Esteve es va imposar al nivell vermell amb una GasGAs. Claudi Obrador va ser el vencedor al grup verd, amb una TRS. I Joan Sanllehí va ser el guanyador del nivell blanc amb una Vertigo. En total una desena de pilots del Moto Club Olot hi van participar. Destaquen la cinquena posició de Carles Casas al grup verd. De la seva banda, Salvador Planella va ser 8è i Marc Planella 15è. La propera cita amb el trial a la Garrotxa serà el trial de Joanetes al mes de setembre.

x