El Festival MOT 2022 omplirà Olot i Girona de literatura i ruralitat

El MOT 2022 començarà a Olot del 17 al 19 de març i continuarà a Girona fins el dia 26. Sota el títol de “Al camp” aquesta edició vol explorar la literatura feta des de la ruralitat, en les seves múltiples facetes i contradiccions. Ho farà a partir de les converses entre una quarantena d’escriptors i especialistes, que han comissariat a dues bandes la filòloga Roser Vernet i l’editora Maria Bohigas.

Maria Bohigas, comissària: “Hem intentat, en el conjunt d’autors, reflectir que el món rural no és un, que podem tenir una visió unitària, però que el món rural avui són moltes coses. És un tema de gran actualitat.”

 Per abordar-lo, la programació d’enguany reunirà a Olot autors nacionals i internacionals provinents del món rural o que han escrit sobre ell. Destaquen el xinès Yan Lianke – l’únic que hi serà virtualment – Elicura Chijualiaf, el primer autor mapuche en rebre el premi nacional de literatura de Xile o l’argentina Selva Amada. Entre els més propers hi ha Núria Bendicho, Miquel Martín Serra, Carlota Gurt o Llucia Ramis. Ja sense restriccions, l’organització ha apostat clarament per la presencialitat però sense abandonar el format híbrid.

Glòria Granell, directora MOT Girona: “Tenim ganes de tornar a tenir el públic a prop, els autors a tocar, amb les mesures que calguin, però també mantenim l’streaming, és d’aquelles coses que la pandèmia ens ha portat i que han arribat per quedar-se.”

A la capital de la Garrotxa, l’epicentre del MOT serà la sala El Torín, on es faran tots els actes tret del VER-MOT, que repetirà a la plaça de braus.

 

 

x