Territori s’avança i obre el procés de licitació per les variants d’Olot i Les Preses

Un carril per banda i amb el traçat que va sorgir de l’estudi informatiu. Així haurà de ser la variant. Ja està en marxa la licitació per al projecte, i ara les empreses que reuneixin els requisits podran presentar-s’hi fins al proper 21 de març. A la una del migdia acabarà el termini i un cop adjudicada la redacció tindran un any per preparar-la.


És un pas que s’avança a l’informe d’impacte mediambiental d’Acció Climàtica, que està previst abans de l’estiu, però que haurà de ser tingut en compte a l’hora de tirar endavant el projecte constructiu. Segons ha pogut saber Olot Televisió a través del Departament de Territori, es tracta d’un procediment que “no és poc habitual”, i té per objectiu “cremar etapes” per alleugerir terminis. No treballen, en cap cas, amb la hipòtesi que l’informe d’impacte ambiental sigui un obstacle insalvable per al projecte, i recorden que el constructiu haurà de recollir les demandes d’aquest informe.  Tampoc s’han respost encara les al·legacions presentades als estudis informatius d’Olot i Les Preses l’any 2020.

En tot cas, les variants d’Olot i Les Preses se situen en la casella més avançada que mai havien assolit.

x