Pep Berga, alcalde d’Olot: “La variant ja ha entrat en un punt de no retorn”

El traçat de les variants de Les Preses i Olot ja és definitiu, i això, per l’alcalde de la capital garrotxina, és una magnífica notícia. La variant arriba ara fins al punt més llunyà que mai havia assolit i el batlle celebra que estigui ja sobre paper un projecte de carretera que porten anys esperant.


Pep Berga, alcalde d’Olot: “La licitació s’haurà de fer en 12 mesos, i és una notícia excel·lent”.

Pep Berga destaca que el projecte té sis trams diferenciats a l’hora de construir-se i creu que això facilitarà que els més senzills es puguin anar executant com abans millor. Tot i que segueix defensant que el més adequat hagués estat un 2+2, no veu amb mals ulls la infraestructura perquè considera que ara sí que fa passos endavant.

Sobre l’avançament de la licitació abans de l’informe d’Acció Climàtica, Pep Berga no ha volgut entrar a valorar el paper de cada departament i s’ha referit només a la Generalitat com a responsable del projecte. Creu que no hi ha marxa enrere i que hi ha hagut coordinació en tot moment entre Territori i Acció Climàtica.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Estem en un punt de no retorn. No hi havíem estat mai. Segur que s’han coordinat i que el projecte constructiu respectarà les directrius de l’informe mediambiental”.

L’alcalde també es mostra confiat que el finançament no sigui cap problema, i destaca el paper de Xavier Flores, ara a Madrid, perquè des de l’Estat no posin cap entrebanc a l’hora de fer-hi l’aportació econòmica que li pertoca.

x