Aquest dissabte es presenta el llibre del centenari de la UE Olot: “Unió Esportiva Olot. L’altre futbol”

De mica en mica es van succeint els actes de celebració del centenari de la Unió Esportiva Olot i aquest dissabte se’n presenta oficialment un nou capítol.


Els periodistes David Planella i Joel Sebastián són els protagonistes d’aquest capítol, o millor dit, els autors del llibre del centenari de l’entitat olotina: “Unió Esportiva Olot. L’altre futbol”, que repassa una mica més d’una dècada frenètica pel club olotí, que van des de Primera Regional fins a segona Divisió B, tot fent pinzellades del passat, però també del futur, d’aquests anys 2005 i 2013.

Joel Sebastián, autor de “Unió Esportiva Olot. L’altre futbol”:  Mostrar aquesta reconstrucció, com agafar un club del pou, jugar al camp del Jafre, en camps de sorra, fins a dur l’equip a Segona B i jugar a grans estadis com el del Mallorca o l’Hèrcules. Explicar com s’ha fet això, com s’ha teixit…

El llibre fa un recorregut esportiu per moments viscuts pel primer equip, però també dona valor a la tasca social, de quilòmetre zero i econòmicament sostenible que fa la Unió Esportiva Olot. D’aquí, el títol del llibre.

David Planella, autor de “Unió Esportiva Olot. L’altre futbol”: El títol neix d’aquella popular frase de “un altre futbol és possible”. Nosaltres entenem que havíem d’anar una mica més enllà, i que segueix una mica la Unió Esportiva Olot, sap que això és possible, ja que aquest futbol l’Olot l’està portant en pràctica.

Són molts els moments històrics del club els que detalla el llibre, a través d’una trentena de protagonistes, com el líder d’aquest projecte, Joan agustí, però també persones que han marcat la història del club, com Àlex Terma o Abel Solé entre d’altres. El llibre guarda un epíleg sorpresa on també fa repàs, segurament, d’un dels moments més dolços i més amargs dels darrers anys.

David Planella, autor de “Unió Esportiva Olot. L’altre futbol”: Darrere aquella setmana tan difícil, la més difícil de tots aquells mesos [la destitució de Raúl Garrido]. És un dels capítols que, segurament, a la gent més li cridarà l’atenció.

Joel Sebastián, autor de “Unió Esportiva Olot. L’altre futbol”:  Que en primera persona Raúl Garrido expliqui com va veure aquella setmana ell, com deia en David, és la clau per entendre realment què va passar.

Molta història, moltes curiositats i moltes coses per conèixer. El llibre es pot trobar ja a les llibreries i aquest dissabte, a partir de les 7 de la tarda a la sala El Torín, es farà la presentació oficial.

x