El llibre del centenari de la UE Olot ‘L’altre futbol’ és presentat de forma oficial

‘L’altre futbol’. Així es titula el llibre del centenari de la Unió Esportiva Olot escrit pels periodistes David Planella i Joel Sebastian. Prop d’unes 200 persones es van aplegar a la Sala el Torín per escoltar els protagonistes de la història en la presentació oficial de l’obra.


David Planella, periodista: “El fil conductor del llibre comença el 2005 i va fins al 2013. Explica com l’Olot va sortir del pou de la primera regional i va aconseguir pujar fins a Segona B. Aquest és el tronc.”

Joel Sebastian, periodista: “A la part final del llibre, hi ha un epíleg. Nosaltres hauríem volgut explicar un epíleg explosiu i alegre, però no va poder ser per culpa del coronavirus. També queda reflectit.”

La presentació no va ser convencional, sinó que la intenció dels autors va ser fer-la com si es tractés d’un programa de ràdio. De fet, durant l’acte, van intervenir el president de la Comissió del Centenari, Carles Llorens, el president de la UE Olot, Joan Agustí, exjugadors com Àlex Terma, Pep Solés o Jesús Morchón i exentrenadors com Nitus Santos.

Joan Agustí, president de la UE Olot: “Trobo que és un llibre magnífic. És un llibre apassionant. Parla de moltes coses que he viscut, que no he viscut, desconeixia i m’ha encantat conèixer. Evidentment, cada vegada que estic llegint una pàgina m’estic projectant cap al futur.”

David Planella, periodista: “És reviure una part important que ja hem viscut com a periodistes en primera persona. El fet de tornar a parlar amb protagonistes amb qui hem conviscut ha sigut especial i emotiu a la vegada. Fa il·lusió explicar la història d’èxit i de superació d’un club que estava enfonsat i va aconseguir arribar al seu sostre.”

Un llibre fàcil de llegir, asseguren, amb capítols curts i amb una estructura original per a tots els públics amb un fil argumental actual, però amb els fets històrics del club que han forjat el que és en l’actualitat la Unió Esportiva Olot.

x