Ajuntament d’Olot i Generalitat mostren bona sintonia en el projecte de la residència Sant Jaume

La millor manera d’explicar un projecte és en persona i la consellera de Drets Socials va poder escoltar les intencions de l’Ajuntament d’Olot in situ de cara a la reforma de la residència Sant Jaume.


De la mà amb la Fundació de l’Antic Hospital, el consistori té  previst presentar el projecte a una propera convocatòria d’ajuts Next Generation. Violant Cervera visitava aquest divendres a la tarda les instal·lacions, en una trobada on va quedar reflectida una bona sintonia entre el projecte que presentarà Olot i les necessitats que vol cobrir la Generalitat.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Agraïm poder explicar aquest projecte per tal que es tingui en compte i esperem que es pugui tirar endavant”.

Violant Cervera, consellera de Drets Socials: “El projecte va molt lligat amb aquest nou model d’autonomia personal i properament traurem una convocatòria per a millorar espais residencials. El projecte que veiem aquí compleix molt amb les bases de la convocatòria”.

En total i fins al moment, a la residència Sant Jaume s’hi han realitzat obres per valor d’1.700.000 euros, que han estat finançades amb fons propis de la Fundació Antic Hospital Sant Jaume i de la Generalitat a través del conveni de les entitats financeres amb la Caixa. A partir de l’experiència viscuda durant la pandèmia i avançant en el projecte de remodelació de la residència Sant Jaume, es proposa donar impuls a una nova fase de millora de les instal·lacions. S’aposta per crear tres noves unitats de convivència -dues a la 2a planta i una a la 3a, amb un pressupost total de 2.200.000 euros. Des de la Fundació Antic Hospital Sant Jaume i l’Ajuntament d’Olot es treballa en la redacció del projecte per a una propera convocatòria d’ajuts Next Generation.

x