El Museu dels Volcans tanca les seves portes

L’any 1991 va inaugurar-se el que hem conegut fins ara com el Museu dels Volcans, a la Torre Castanys situada al Parc Nou d’Olot.

Aquesta setmana, l’edifici tancava definitivament les portes al públic, a l’espera de l’obertura de l’Espai Cràter, el nou emplaçament que albergarà l’estudi del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Molts olotins i garrotxins, però també vinguts d’arreu del territori no van voler perdre’s l’oportunitat de visitar les seves sales per últim cop.
Loreto Noguer, veïna de Tortellà: “He vingut per acomiadar-me del museu. És un indret que m’agrada molt, tant pel seu emplaçament com per tot el que representa i ha representat per la ciutat i les rodalies.”
Hipòlit Serra, veí de Sant Hipòlit de Voltregà: “És un museu que està molt ben repartit, la temàtica és molt interessant. És molt clarificador i instructiu, fins i tot pels nens penso que és una visita que val molt la pena.”
Ruth Ortega, veïna de Llançà: “Avui he sabut que era l’últim dia que s’obria el Museu dels Volcans. Com que des de la infància que no venia, he pensat que era una bona oportunitat per venir i acomiadar-me d’aquest museu.”
Durant més de 30 anys, els baixos de la Torre Castanys han acollit, a través de maquetes, gràfics, vídeos, espais interactius o fins i tot un simulador de terratrèmols, els principals ecosistemes de la Garrotxa i la seva activitat volcànica.
Guillem Vila, Guía del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa: “Fa pena i sap greu que un espai que ha representat per la ciutat d’Olot i el Parc un punt de trobada i un punt de difusió que tanqui. Amb il·lusió de rebre el nou Espai Cràter, veure si estarà al nivell i ens podrà permetre el que fins ara fèiem aquí al Museu.”
Montse León, guia Parc Natural Zona Volcànica de la Garrotxa: “Fa pena perquè és un lloc molt maco, envoltat de tota la natura del Parc Nou. La gestió sempre ha estat excel·lent, s’ha portat sempre molt bé. Fa una mica de pena.”
Aquest diumenge, a les dues en punt de la tarda, el Museu dels Volcans tancava definitivament les portes entre aplaudiments, flaixos de càmeres i algun sospir ja d’enyorança.  El Museu dels Volcans s’acomiadava així d’olotins i garrotxins, convertint-se amb el predecessor més especial del nou Espai Cràter.
x