La Vall d’en Bas i Les Preses es pronuncien sobre la licitació de les variants

Lluís Amat no entén quin pot ser el motiu pel qual una licitació de projecte constructiu es publica abans que l’informe de l’impacte ambiental.


L’alcalde de la Vall d’en Bas està sorprès, també, pel fet que encara no hi hagi resposta a cap de les al·legacions presentades per ells i la resta d’Ajuntaments i entitats que n’hi van presentar. El batlle assegura que han traslladat a Territori la seva disconformitat amb la manera d’actuar del departament. Creu que un projecte de 2,2 milions d’euros hauria de tenir la seguretat de poder-se tirar endavant seguint el procediment habitual.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “És com si vols fer una escola en un terreny, publiques una licitació i, quan ja ha guanyat una empresa, l’informe d’impacte ambiental diu que allà no es pot fer… El normal és seguir els tràmits lògics. No s’entén el motiu. Estem sorpresos”. 

Per la seva banda Les Preses celebra el pas endavant de la infraestructura, però segueix a l’expectativa perquè observen que s’ha redactat el projecte només basant-se en l’estudi informatiu. Tot i així, dues de les seves al·legacions ja queden reflectides en el traçat, i ara els preocupa especialment un tercer tram. .

Pere Vila, alcalde de Les Preses: “Ens queda la preocupació amb la part de Codella i tots els masos i cases que hi tenim. Al mantenir-se el traçat de l’estudi informatiu hauríem de vetllar perquè tot l’espai d’aquestes masies plenament actives es respectin”.

Queda pendent, doncs, l’estudi d’impacte ambiental i les respostes a les al·legacions. Territori ja va defugir de plantejar-se la hipòtesi de que Acció Climàtica prengués una decisió totalment incompatible amb el projecte constructiu, i recorden que aquest queda condicionat a les condicions que determini l’estudi d’impacte ambiental.

x