Olot habilita nous punts de recollida per enviar material a Ucraïna

Uns dies després que esclatés la guerra, Olot ja ha creat una xarxa de solidaritat amb el país ucraïnès. A partir d’aquest dimarts, Creu Roja i Càritas Garrotxa s’han convertit en els dos espais oficials habilitats per a la recollida de material. La campanya es preveu que duri durant tot el mes de març. Els productes necessaris són aquests:


Vita Kutsybala, portaveu de la comunitat ucraïnesa: “Són les llaunes, que no hi hagi sobretot coses de vidres. Tè o cafè, productes d’higiene personal, sabó, compreses, bolquers, mantes, tovalloles, sacs de dormir, llanternes, piles, màquines d’afaitar, tovalloles humides, pasta de dents, detergents, motxilles i roba d’abrigar, d’hivern.”

Oleksander Ballod: “Voy a llevar más. Un poco ahora. Después voy a llevar más, porque hay gente que necesita comer y ropa. Hay niños y mucha gente que lo necesita.”

L’església dels Caputxins, per la seva banda, ha deixat de recollir material. Els membres de la comunitat ucraïnesa hi continuaven treballant ahir a la tarda, com veuen a les imatges, gestionant el material i empaquetant-lo. També s’han habilitat com a punt de recollida les escoles i instituts, amb material que puguin aportar els alumnes.

Vita Kutsybala, portaveu de la comunitat ucraïnesa: “Tot anirà cap a Ucraïna. El dijous hi ha un camió gran que ho portarà tot cap a la frontera, entre Ucraïna i Polònia, que és el lloc més segur. Hi ha gent allà que ja està al cas.”

També són molt importants els productes farmacèutics. L’Hospital decidirà quins materials es poden donar, juntament amb les farmàcies, i s’elaboraran lots que puguin ser transportables. A més, també s’està parlant amb els ajuntaments de la comarca per si volen establir-se com a punt de recollida en el seu municipi.

x