Les Preses participa a un projecte europeu per ampliar coneixements i obtenir un títol sobre la construcció amb pedra seca

Les Preses participa a un projecte europeu que té, entre altres objectius, preservar l’art de la pedra seca però alhora formalitzar els coneixement d’aquesta forma de construir.


S’anomena Drystone i el que vol concretament és captar coneixement i tècniques de treball de la paret seca o margers, per tal de rehabilitar murs i aquest tipus de patrimoni arreu. A Les Preses són coneguts els murs de pedra seca del parc de pedra tosca. El projecte durarà tot aquest any i es desenvolupa conjuntament amb l’Associació de Margers de Catalunya i l’Associació Francesa d’Artesans Batisseurs en Pierres Sèches.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: Ens trobem de forma regular que s’han d’arreglar marges i fer noves construccions i el que vam pensar va ser que era important formar-nos més i obtenir un títol de pedra seca, per a totes aquelles persones que hi hagin de treballar.

Aquest títol seria pioner a Catalunya i a l’Estat Espanyol. Pel que fa als aspectes formatius , Les Preses acollirà la part pràctic, però la formació arribarà fins altres espais, com per exemple a l’Institut Garrotxa, que d’alguna manera també hi participarà, per exemple en el professorat.

x