Mobilitat, paisatge, funcionalitat i arquitectura en una taula rodona única a la Garrotxa

El Col·legi d’Arquitectes es va voler apropar aquest divendres a la societat garrotxina. Ho va fer aglutinant totes les entitats i moviments que defensen diferents projectes del model de mobilitat a la comarca, un tema ben present en l’actualitat garrotxina. Una taula rodona per contraposar opinions i escoltar-se mútuament que encara mai s’havia produït públicament i que precedida d’una conferència que aportava coneixement a tot l’esdeveniment a càrrec de Narcís Sastre.


Francesc Baquer, membre de la demarcació Garrotxa Ripollès del Col·legi d’Arquitectes: “En Narcís el que explica és una altra mirada de les infraestructures pel què fa al paisatge, integrant-les i destacant-les com a objecte”.

I en aquest sentit, a la Garrotxa ens topem de front amb les futures variants. Per a moltes entitats es tracta d’un projecte purament funcional que no té en compte el paisatge, i per això la taula rodona que es va dur a terme va tenir molt valor.

Francesc Baquer, membre de la demarcació Garrotxa Ripollès del Col·legi d’Arquitectes: “És molt interessant que es tinguin en compte el paper dels arquitectes en un projecte com aquest. Els enginyers són imprescindibles però trobo que una mirada diferent i enfocada cap a la integració amb el paisatge també hauria de tenir-se en compte”.

Salvem les Valls, No és un vial, Les Preses 2020-2030, el Tren-Tram Olot-Banyoles-Girona i l’AMPA de l’escola Pla de Dalt van exposar les seves preocupacions i els seus models de mobilitat, mediats per la periodista Clara Sánchez Castro.

Arquitectura i paisatge lligats amb infraestructures, funcionalitat i model de mobilitat. Un procés de canvi que la Garrotxa vol afrontar i que, de fet, ho haurà de fer més aviat que no pas tard amb la implicació de tots.

 

 

x