Els refugiats a la Garrotxa agraeixen la rebuda que han tingut i s’encomanen a Déu perquè s’acabi la guerra

L’alcalde de Santa Pau agraeix la solidaritat de tot el poble amb els refugiats que han arribat d’Ucraïna. Assegura que totes les seves crides han tingut una resposta immediata i que ara del que es tracta és de transmetre tranquil·litat i escalf a les persones que s’han refugiat a la casa de colònies del Sallent, on s’hi podran estar com a mínim un mes i mig.


Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “Hem d’entendre la seva situació i tenir present que venen d’unes circumstàncies inimaginables per qualsevol de nosaltres”.

Des d’aquest cap de setmana, les persones acollides a la Garotxa s’estan intentant habituar a la seva nova situació. Aprendre l’idioma, mantenir el contacte amb els seus familiars al front i tenir als nens i les nenes entretinguts són les seves prioritats, mentre no deixen d’agrair tot el suport rebut tant a la seva arribada com durant el llarg viatge que han hagut de fer fugint de la guerra.

Maria Emmanuyila Koval: “No hem parat de rebre suport durant el viatge, a cada parada i cada país. La gent està amb nosaltres i nosaltres ens encomanem a Déu”.

Les conseqüències de la guerra. Mares i fills fugint del seu país. Un drama que només amb la solidaritat de tots aportant el seu granet de sorra serem capaços de superar.

 

x