“Les dones necessitem més oportunitats, també, en el món de l’esport”

Avui és dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i com en tots els àmbits, l’esport femení segueix lluitant per trobar la igualtat amb l’esport masculí. Tot i que es va avançant, molts són els greuges i desavantatges que viuen les noies envers els nois en el món de l’esport i aquests dies hem preguntat a algunes esportistes de la comarca com el viuen i què creuen que necessita perquè evolucioni realment. En aquest cas no ens fixem en el Barça de futbol o en grans projectes, sinó com es viu l’esport femení a una comarca com la Garrotxa.


Es van fent passes cap a la igualtat però encara queda molt.

Roser Rubio, jugadora  Atlètic Olot:La veritat és que costa bastant. El que passa que s’hi ha de ser i més. S’ha de reconèixer més l’esport femení”.

Meritxell Morchón, jugadora CF Les Preses:El futbol femení encara ha d’evolucionar molt. Jo jugo des dels 8 anys. Hi ha molts equips, però sempre van canviant molt”.

Ana Elisa Robleda, jugadora PE Montagut: “Tot i així estem contentes. No cal que sigui tant comparatiu (homes i dones), però sí que hem d’aprofitar, sempre que tinguem l’oportunitat, per lluitar pel que tenim, donar la cara i visibilitzar”.

 

Diferències amb què es troben respecte del seu esport:

Ingrid Labrador, jugadora Pia bàsquet: “D’àrbitres, predominen encara molt els homes. Pel que fa entrenadors, als equips de base n’hi ha de noies, però a la que vas pujant de nivell, n’hi ha menys”.

Clara Ventura, jugadora CF Les Preses:Quan vas a jugar a fora, sempre ens posen els pitjors horaris, per exemple”.

 

Exemples de discriminació de l’esport femení

Ingrid Labrador, jugadora femení Pia bàsquet:Crec que el bàsquet i l’esport femení va pujant i té més seguiment però és important que les nenes tinguin referents, d’equips superiors del club, per exemple”.

Clara Ventura, jugadora CF Les Preses:Nosaltres aquí a Les Preses potser menys, però segurament molts equips necessiten que els propis clubs vulguin apostar més per fer equips femenins”.

Marta Pujiula, jugadora PE Montagut:Estaria bé que se’n formessin més equips com el nostre i es fessin més lligues. I així s’aniria jugant més”.

Aina Palniol, patinadora CPA Olot:Crec que encara hi ha moltes diferències en el món de l’esport, tot i que és cert que cada cop va tenint més renom. Però queda molt per endavant”.

 

“Cal que les dones tinguin la oportunitat d’assumir més responsabilitats en el món de l’esport”

Ingrid Labrador, jugadora Pia bàsquet: ” Cal donar més oportunitats. Que no hi hagi entrenadores només a la base i escoleta. Hi ha moltes noies que s’estan formant i titulant i no tenen per què fer un rol d’ajudant i de segones entrenadores. Cal que les noies tinguin la oportunitat d’assumir més responsabilitats”.

 

x