El garrotxí Dani Planàs viatja a Polònia a buscar refugiats i portar material

El garrotxí Dani Planàs ha emprès un llarg viatge cap a la frontera entre Polònia i Ucraïna. Planàs va a buscar, juntament amb diversos companys, sis persones que fugen de la guerra i que acolliran en diversos allotjaments a Calonge i Sant Antoni de Calonge.


Aprofitant el viatge, porten menjar i material mèdic i higiènic. Allà, s’hi han trobat un panorama prou desolador. Desenes de voluntaris ofereixen menjar calent. L’hivern, amb temperatures sota zero pràcticament durant tot el dia, no ajuda.

Segons l’ONU, més de dos milions d’ucraïnesos han deixat el seu país en menys de dues setmanes.

El Govern de la Generalitat ha fet una crida a vehicular els ajuts humanitaris a Ucraïna a través de les organitzacions que treballen damunt del terreny, que són qui millor coneixen les necessitats reals i com fer arribar el material.

x